• U zoekt voor uw hond een tijdelijk verblijf?


  Dan wil ik u één en ander toelichten over de werking van ons hondenpension want dit verschilt enigszins van andere pensions.

  In Hof ter Linden zijn wij immers niet alleen bekommerd om het lichamelijk welzijn van uw huisdier tijdens zijn verblijf bij ons, maar ook het geestelijk welzijn weerhoud onze speciale aandacht. Wij beschikken namelijk over speelweiden waar de honden overdag naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Daarmee benaderen wij zo dicht mogelijk de natuurlijke levenswijze van de hond, nl. het leven in roedelverband. Inderdaad, onze hond is een in roedel (groep) levend zoogdier, net zoals zijn stamvader, de wolf.

  Deze levenswijze biedt enorme voordelen. Vooreerst is het zeer bevorderlijk voor het sociale karakter van de hond. Hij kan er omgaan met soortgenoten die zijn eigen taal spreken, zich op dezelfde manier gedragen,…

  De honden worden vooraf geselekteerd zodat ze goed samen passen. Maar er wordt niets geforceerd.

  De hokken zijn 13m², 3m² binnen en 10m² buiten. Elk hok heeft een mand ter beschikking. U mag altijd een eigen deken of oude handdoek voor het vertrouwde luchtje van thuis meegeven. De hokken worden verwarmd tijdens koudere dagen.

  Heimwee bij dieren … bestaat niet


  Een dier kan niet denken zoals wij en heeft niet ons soort geheugen. Bovendien functioneert hij heel anders. Een hond mist niet zozeer u (hij kan niet steeds denken waar is mijn baasje) maar mist zijn gewoontes. Hoe socialer uw hond hoe sneller hij zich aanpast aan onze gewoontes.

  Een hond is na een verblijf aan het pension niet boos, zoals sommige mensen denken (een hond denkt niet zo complex). maar moet zich terug aanpassen aan de gewoontes thuis. Ook zijn veel honden na een verblijf bij ons, rustiger. omdat ze hier actiever zijn dan thuis, thuis slaapt een hond gemiddeld 20u per dag.

  Hondenverblijf binnen bekijken


  Natuurlijk wilt u graag weten hoe uw hond gehuisvest is. U bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Belt u dan even van tevoren, zodat er iemand tijd voor u kan vrijmaken. Zon- en feestdagen & woensdagnamiddag zijn wij gesloten.

  Bezoeken enkel buiten de schoolvakanties, omdat het voor ons tijdens de schoolvakanties druk is en wij de tijd willen vrij houden voor onze hotelgasten.

  Heeft u de hondenverblijven bij een eerder bezoek al eens gezien, dan verzoeken wij u niet meer langs de kennels te lopen. Niet omdat wij iets te verbergen hebben, maar u kunt zich voorstellen dat het verschijnen van steeds weer onbekende mensen de oorzaak vormt van veelvuldig geblaf en grote onrust bij de logerende dieren.

  Onze grootste zorg is uw huisdier vrolijk en gezond te houden.

 • Om uw viervoeter te laten genieten van een gezond en zorgeloos verblijf in ons hotel, dient uw hond verplicht gevaccineerd te zijn tegen volgende ziekten, en dit minimum 14 dagen voor zijn verblijf en niet langer dan 1 jaar geleden, nl:

  • hondenziekte (ziekte van Carré)

  • parvovirose (de zogenaamde kattenziekte)

  • hepatitis contagiosa canis

  • bordetellose

  • kennelhoest (influenza)

  De datum waarop uw viervoeter laatst werd gevaccineerd, kan u terug vinden in het vaccinatieboekje.

  Bij twijfel neem contact op met uw dierenarts.

  Indien er zich toch ziekte of dergelijke van één van onze viervoeter-gasten voordoet, dan wordt er beroep gedaan op een dierenarts gespecialiseerd in gezelschapsdieren, verbonden aan het pension. Uw eigen dierenarts wordt dan door onze dierenarts eventueel gecontacteerd voor overleg en informatie.

  Bij ziekteverschijnselen kunnen wij steeds dieren weigeren of in quarantaine plaatsen.

  Ontvlooien

  Zomertijd – vlooientijd, dit heeft niets te maken met hygiëne bij u thuis. Het is nu eenmaal zo dat honden hier ideale gasten voor zijn. Daar vele vlooien zich niet laten verschalken door een vlooienbandje, vragen wij u om een aangepast produkt bij uw dierenarts of bij uw apotheek te halen.

  Dit dient te gebeuren de week voor u uw hond binnenbrengt en dient ingeschreven te zijn (product & datum) achteraan in het Europees paspoort.

  Vergeet niet uw hond regelmatig te ontwormen.

  Wij vragen u om steeds het vaccinatieboekje mee te brengen en dit blijft bij ons tijdens het verblijf van uw dier.

  Indien uw huisdier, bij het binnenbrengen in ons hotel verdere behandeling nodig heeft tijdens zijn verblijf, dient u een medisch attest van de behandelende dierenarts mee te brengen met daarop de melding: de aandoening, de oorzaak, de nodige medicatie,...

   

  Alsook een verklaring dat de aandoening niet besmettelijk is voor mens & dier. De medicatie (indien niet in de originele verpakking) duidelijk de naam vermelden, de dosering en voor welke aandoening. De extra tijd, die besteed wordt aan uw huisdier, onder behandeling, wordt in rekening gebracht.

 • U mag altijd uw eigen voeding meebrengen, zelf geven wij Canex (is in de prijs inbegrepen). Wij verkopen deze voeding ook.

  Voeding is voor elk levend wezen een eerste behoefte, het voorziet het lichaam van energie, het zorgt voor groei en instandhouding van het lichaam. Vroeger was alle voeding natuurlijk, ze behield haar voedingswaarde omdat ze niet behandeld werd met chemische vergiften of additieven.

  Op de universiteit leren studenten hoe ze ziektes kunnen behandelen en genezen, terwijl we eigenlijk moeten leren hoe we ziektes kunnen voorkomen. Farmaceutische geneesmiddelen zijn op korte termijn de gemakkelijkste weg naar genezing, maar op lange termijn beschadigen ze het lichaam, omdat ze bepaalde processen in het lichaam kunstmatig regelen. Als we werkelijk een einde willen maken aan ziek zijn, moeten we het punt van de oorsprong zien te vinden. Echte gezondheid begint met natuurlijke voeding.

  Aan veel diervoeders worden synthetische of chemische geur- kleur en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en anti-oxydanten toegevoegd. Vermijdt deze toevoegingen, zelfs al veroorzaken ze niet rechtstreeks problemen, ze kunnen het immuunsysteem belasten. Goede voeding bouwt op en breekt niet af.

  Voorkomen is beter dan genezen. Optimale gezondheid door puurheid, zuiverheid en kwaliteit!

  bevat geen synthetische- of chemische anti-oxydanten, conserveringsmiddelen, geur- , kleur- of smaakstoffen. Ook bij de inkoop van grondstoffen wordt er op toegezien dat deze stoffen er niet in voorkomen. Het onafhankelijk instituut T.N.O. Voeding controleert of de produkten aan de genoemde voorwaarden voldoen.

  Canex Chicken & Rice

  Canex Fish & Rice, voor honden met aanleg voor spijsverteringsproblemen of een gevoelige huid en vacht.

 • Dagprijs voor 1 hond € 20/dag

  Dagprijs voor 2 honden (van dezelfde eigenaar, als ze samen in een hok verblijven) € 30/dag

  Dagprijs voor 3 honden (van dezelfde eigenaar, als ze samen in een hok verblijven) € 40/dag

  Dagprijs voor 1 hond en 1 kat (van dezelfde eigenaar) € 29/dag

  Droogvoeding van Canex is in de prijs inbegrepen, u kan ook altijd uw eigen voeding meebrengen. Speciale voeding dient u altijd mee te brengen

  Toedienen van medicatie (altijd medisch attest van uw dierenarts meebrengen)
  Per medicijn/per toediening € 0,50 (met een maximum van €3 per dag)

  Dag van afhalen en brengen worden steeds meegerekend, alsook de vooraf gereserveerde dagen bij vroeger afhalen of later brengen. Eventueel extra kosten van de dierenarts en/of medicatie worden ook in rekening gebracht.

  De betaling gebeurt contant bij ophaling.